Чт, 25.04.2024, 20:26
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » Проекти
В неділю приміщення Обласного Бізнес-клубу «Європейський вибір» було наповнене учнями та їх батьками. Всіх їх запросили на урочисту церемонію нагородження юних сєвєродончан – переможців Вікторини «Україна – ЄС: шляхи назустріч» і Конкурсу кросвордів «Знайома та незнайома Європа». Конкурси проходили в рамках проекту «Молодь за європейське майбутнє», що здійснюється за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в партнерстві з відділами освіти міста Сєвєродонецьк та Кремінського району. Керівник проекту - Галина Лук’янівна Трякіна.

Вітали також переможців конкурсу «Моє бачення толерантності», організованого центром Європейської інтеграції Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Максима Горького.
Всього з нашого міста на «європерегони» Бізнес-клубу надійшло 280 робіт (такі ж змагання відбулися і на другій території проекту «Молодь за європейське майбутнє» – у Кремінському районі, де переможців вітали окремо і визначали з-поміж 180 ентузіастів). Вісімнадцять уч ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1590 | Додав: mriyasti | Дата: 12.02.2010 | Коментарі (0)

13 жовтня 2009 року в Одесі в рамках Європейського тижня місцевої демократії відбулася перша спортивно-інтелектуальна гра "Євроквест" для старшокласників Київського району міста. Ці ігри є частиною проекту "Одеса – вікно в Європу", що реалізується за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Квест – це популярна серед молоді гра, що включає в себе виконання різних завдань із елементами спортивного орієнтування, вимагає від її учасників ерудиції, логіки, креативності, вміння працювати в команді та шукати інформацію. Команда, яка першою приходить до фінішу, подолавши всі контрольні пункти та виконавши всі завдання, вважається переможцем.

Загальна тематика завдань "Євроквесту" в Одесі – "Одеса+Європа: минуле та майбутнє".

Перше місце завоювала команда середньої школи № 89, друге – команда ОУВК "Гармонія", третє – команда середньої школи № 63.

Ігри "Євроквест" будуть також проведені для команд учнів 9-11 класів шкіл Малинівсь ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1591 | Додав: euroclubs | Дата: 19.10.2009 | Коментарі (0)

Координаційна Рада Євроклубів Кіровоградської області, обласного центру дитячої та юнацької творчості згідно Комплексної Програми ОЦДЮТ на 2009 - 2010 навчальний рік до Дня Європейських Мов 26 вересня 2009 року ініціює проведення акції "Скажімо: Дякуємо за мови без кордонів!".
 
Мета акції - посилення діяльності мережі євроклубів Кіровоградської області, поглиблення знань молоді про Європейський Союз, популяризації вивчення європейських мов, розвитку толерантності у дітей.
 
Учасники: діти та молодь віком від 5 до 21 року. В рамках обласної акції провести конкурс творчих робіт. Конкурсанти повинні розкрити своє бачення теми акції в довільній формі (вірш, пісня, конкурс малюнку, казка тощо), висловлюючи подяку оточуючим (своїм батькам, друзям, вчителям), суспільству, Батьківщині за можливість вивчати та спілкуватися різними мовами у будь-якій країні світу.
 
Конкурс творчих робіт буде про ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1553 | Додав: euroclubs | Дата: 22.09.2009 | Коментарі (2)

На Луганщині в рамках Днів Європи в Україні відбувся Європейський День Здоров’я, в якому взяли участь молоді активісти Луганська та Сєверодонецька, про це повідомляє прес-служба Молодіжного Центру Регіонального Співробітництва.

В рамках заходу було проведено спортине змагання учасників, тренінг та вікторина на тему європейської інтреграції, екскурсія просторами заповідної зони Піщаного лісництва. Європейський День Здоров’я, організований Молодіжним Центром Регіонального Співробітництва, проходив в живописному куточку Луганщині - районі Ільєнка, що знаходиться недалеко від одніє з найчистіших річок України - Деркул. В учасників була нагода не тільки насолодитись природою та відпочити, а й перевірити та покращити свої знання про европейську інтеграцію в ході вікторини та тренінгу. Матеріали для вікторини, а саме значки «Україна-ЄС», флаг ЄС та флаги країн-членів ЄС, надала ВГО "Українська асоціація європейських студій" в рамках проекту ЄС "Підтримка мережі Євр ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1528 | Додав: euroclubs | Дата: 24.06.2009 | Коментарі (0)

29 – 31 травня 2009 року у готелі «Берег» в м. Судак, АРК був проведений тренінг “Підготовка та реалізація молоддю проектів, спрямованих на сприяння євроінтеграційним процесам в Україні». Тренінг було проведено в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» за фінансової підтримки Фонду демократичних грантів Посольства США в Україні.

Тренінг було присвячено первинній підготовці представників євроклубів та профільних НУО України до втілення своїх ідей у вигляді дієвих проектів, зокрема спрямованих на активізацію участі молоді у євроінтеграційних процесах України.

Учасники тренінгу були відібрані шляхом відкритого конкурсу. На участь у тренінгу надійшло понад 200 заявок зі всіх регіонів України, з яких керівництво проекту мало відібрати до 30-ти учасників.

29 травня, перший день тренінгу, проходив в форматі колективної роботи та був присвячений розгляду системних питань євроінтеграції України, ролі НУО в цьом ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1538 | Додав: euroclubs | Дата: 15.06.2009 | Коментарі (0)

Крим, разом з Вінницькою, Волинською, Запорізькою, Тернопільською областями та  м. Києвом – першими стартували в Всеукраїнському змаганні з європейської інтеграції «EUROPA NOSTRA».

2 червня школярі Криму в режимі он лайн, на сайті   www.europanostra.info, відповідали на 300 питань тесту з тематики ЄС та відношень ЄС та України.

Проект «EUROPA NOSTRA»  передбачає проведення всеукраїнського змагання серед школярів загальноосвітніх шкіл, яке відбуватиметься в два етапи. Перший етап розпочинається червні 2009 року і відбуватиметься в мережі Інтернет, де учасники пройдуть тестування. На другий етап, який заплановано на осінь 2009 р. в Києві, запросять команди, які наберуть найбільшу кількість балів у своїй області за результатами тестування. Їх буде 27. На другому етапі змагання визначиться одна команда-переможець. Її учасники і поїдуть на "Європейські канікули" до однієї з країн Європейського Союзу, де протягом ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1335 | Додав: euroclubs | Дата: 03.06.2009 | Коментарі (0)

Останній шанс зареєструватись, щоб виграти поїздку до Європи!
 
Команди повинні зареєструватись на змагання Європа Ностра серед старшокласників до 18 травня.
 
Інформація на сайті: http://www.europanostra.info/
Категорія: Проекти | Переглядів: 1417 | Додав: euroclubs | Дата: 13.05.2009 | Коментарі (0)

12 травня фільмом "Три кольори" Кшиштофа Кєсльовського розпочався тиждень європейського кіно у Кременчуцькому державному політехнічному університеті імені Михайла Остроградського.
 
Заплановано також перегляд фільмів "Образи Європи", ексклюзивного відео про здобуття незалежності Литви, зробленого відомим журналістом, депутатом Верховної Ради України 1 скликання від Кременчука Вадимом Бойком  та студією "ГАРТ", та "Мрійники" Бернардо Бертолуччі. Заходи відбуваються на відзначення Дня Європи. Дана ініціатива реалізується в рамках проекту "Кіноальтернатива" який здійснює Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр "Європейський клуб" в рамках програми "Чемпіони європейської освіти", проекту громадської організації "Європейський діалог" "Європейська освіта для неурядових ініціатив".
 
Крім щоденного кіноперегляду, Євроклуб КДПУ імені Остроградського 13 травня проводить семінар для активістів та опікунів ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1363 | Додав: euroclubs | Дата: 13.05.2009 | Коментарі (0)

17 квітня 2009 р. у Вінницькому краєзнавчому музеї з нагоди відзначення Всесвітнього дня пам’яток історії та культури відкрилася виставка «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!», що представлена інформаційно-пошуковими роботами шкільних європейських клубів в рамках обласного конкурсу «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!».  Метою заходу є поширення досвіду діяльності євроклубів, що ґрунтується на європейських цінностях та активній участі молоді в суспільному житті.

Протягом тижня вінничани та гості міста зможуть ознайомитися з 8 дослідницькими роботами  про маловідомі культурні та історичні пам’ятки Вінниччини, що підготовлені шкільними євроклубами.

Конкурс «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!» проводився протягом січня-березня 2009р. громадськими організаціями «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» та «Філософія Серця» в рамках програми «Чемпіони європейської освіти» проекту громадської організації  «Європейський діалог»  «Європейська освіта для неурядових ініціати ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1529 | Додав: euroclubs | Дата: 17.04.2009 | Коментарі (0)

З 7 квітня 2009 року в рамках проекту «Євроінтеграційний вибір України для жителів Луганської області » ЛОУНБ ім. А. М. Горького і ГО «АСР» оголошують про початок конкурсу творчих робіт серед учнів старших класів шкіл, ліцеїв і студентів коледжів.

Цілі і завдання конкурсу:

Розширення знань  про Європу  і країн, що входять до складу ЄС;
Формування і осмислення молоддю власної позиції щодо ролі європейського співтовариства;
Вміння виражати своє бачення щодо майбутнього України, як сусіда або майбутнього члена Європейського Союзу.  

УМОВИ КОНКУРСУ:

Конкурс проходить з 7 квітня 2009 року до 10 травня 2009 року;

У конкурсі можуть  брати участь учні старших класів шкіл, ліцеїв і студенти коледжів;
Конкурс складається з двох частин :
 
письмові відповіді на запитання: учасники повинні дати конкретні відповіді  на поставлені запитання (Перелік питань до ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1324 | Додав: euroclubs | Дата: 12.04.2009 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 »
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257