Вт, 23.04.2024, 13:06
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Квітень » 17 » Відкрито виставку "Пізнаємо Вінничину"
Відкрито виставку "Пізнаємо Вінничину"
20:59

17 квітня 2009 р. у Вінницькому краєзнавчому музеї з нагоди відзначення Всесвітнього дня пам’яток історії та культури відкрилася виставка «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!», що представлена інформаційно-пошуковими роботами шкільних європейських клубів в рамках обласного конкурсу «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!».  Метою заходу є поширення досвіду діяльності євроклубів, що ґрунтується на європейських цінностях та активній участі молоді в суспільному житті.

Протягом тижня вінничани та гості міста зможуть ознайомитися з 8 дослідницькими роботами  про маловідомі культурні та історичні пам’ятки Вінниччини, що підготовлені шкільними євроклубами.

Конкурс «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!» проводився протягом січня-березня 2009р. громадськими організаціями «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» та «Філософія Серця» в рамках програми «Чемпіони європейської освіти» проекту громадської організації  «Європейський діалог»  «Європейська освіта для неурядових ініціатив» за підтримки програми «Громадянські ініціативи у Східній Європі» Фонду імені Стефана Баторія. Метою конкурсу була консолідація молоді у збереженні історичної та культурної спадщини Вінниччини як європейської цінності.

На першому етапі реалізації проекту «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!» було отримано  28 заявок від груп молоді та європейських клубів навчальних закладів м. Вінниця, Вінницького, Липовецького, Гайсинського, Бершадського, Тиврівського, Жмеринського, Чечельницького, Козятинського, Барського, Немирівського та Погребищанського районів Вінницької області. Були відібрані 8 шкільних і студентських груп та європейських клубів Вінницької області для реалізації власних міні-проектів:
1. Проект «Стежками дитинства Василя Стуса», Шкільний євроклуб «Euroшколяр», СЗШ І-ІІІ ст. №4 м. Гайсина Вінницької обл.
2. Проект «Моя школа у 20 столітті. Школа, що з’єднує  серця», Євроклуб «Мандрівник» НВК: гуманітарна гімназія №1 ім. Пирогова м. Вінниці
3. Проект  «Архітектурна па’ятка нашого краю . Краєзнавчий музей , архів , ВТЛ», Євроклуб «Хвилі Бугу»,  Вінницький технічний ліцей
4. Проект «Крок на зустріч минулому», Євроклуб «United Hearts» НВК-СЗОШ І-ІІІст. - гімназія №2 м. Вінниці
5. Проект «Маловідомі  пам'ятки Жмеринщини» , Євроклуб «СОНЯШНИК», ЗОШ I-III ст. №  6 м. Жмеринка
6. Проект "На шані тримається рід людський", Молодіжне громадське об’єднання шкільних Євроклубів « Ми і Європа»   Миколаївська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  Козятинського району
7. Проект «Сабарівське городище – голос віків» , Євроклуб «Співдружність» Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів Вінницького району
8. Проект «Бершадський Преображенський чоловічий монастир», євроклуб "ШТОРМ", Флоринська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Бершадського району Вінницької області

Під час відкриття виставки «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!»  представники євроклубів по черзі презентували свої міні-проекти, показали результати інформаційно-пошукових робіт – стіннівки, арт-об’єкти, відзняті фото та відео матеріали, електронні презентації, макети історичних будівель тощо. Молодь Вінниччини продемонструвала креативність та творчий підхід, готовність реалізувати проєвропейську освітню діяльність з акцентом на європейські цінності: толерантність, культурну спадщину, колективну пам‘ять та протидію ксенофобії. Євроклубівці зазначили, що збереження історичної спадщини в усіх її формах та з усіх часів знаходить своє відображення в європейських цінностях.

Євроклубівці та їх координатори були нагороджені грамотами від міського і обласного управління освіти, а також сертифікатами і цінними призами від організаторів (ГО «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив», «Філософія Серця», «Європейський діалог»)  та партнерів конкурсу (Представництво Європейської Комісії в Україні, Вінницький краєзнавчий музей, ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, Центр європейської інформації у м. Вінниця).

На завершення заходу євроклубівців зіграли гру «Євро-бінго» та продемонстрували свої гарні знання історичної спадщини Вінниччини та Європи. Переможці гри отримали призи від Регіонального центру європейської інформації у м. Кельце (Польща).

Виставка інформаційно-пошукових робіт шкільних європейських клубів «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!» буде також представлена у Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва  під час святкування Днів Європи у Вінниці в травні 2009р.

Партнерами конкурсу виступили:
- Вінницький краєзнавчий музей,
- Центр європейської інформації у м. Вінниця, що діє за підтримки МФ «Відродження»,
- ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва,
- управління культури і туризму Вінницької ОДА,
- управління освіти і науки Вінницької ОДА,
- управління освіти Вінницької міської ради,
- Представництво Європейської Комісії в Україні,
- Регіональний центр європейської інформації у м. Кельце (Польща),
- Обласна Громадська Рада при Вінницькій обласній Раді,
- Громадська Рада при Вінницькому міському голові.

Контакти:

Оксана Бондар,
Голова громадської організації «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив»
тел: +38-097-3913590, тел.: +38-0432-524580

Юлія Грига,
Голова громадської організації
«Філософія Серця»
тел.: 8-067-7756631
 
Відкрито виставку "Пізнаємо Вінничину"
Категорія: Проекти | Переглядів: 1528 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257