Чт, 25.04.2024, 23:48
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2010 » Лютий » 12 » Знайома та незнайома Європа
Знайома та незнайома Європа
02:41
В неділю приміщення Обласного Бізнес-клубу «Європейський вибір» було наповнене учнями та їх батьками. Всіх їх запросили на урочисту церемонію нагородження юних сєвєродончан – переможців Вікторини «Україна – ЄС: шляхи назустріч» і Конкурсу кросвордів «Знайома та незнайома Європа». Конкурси проходили в рамках проекту «Молодь за європейське майбутнє», що здійснюється за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в партнерстві з відділами освіти міста Сєвєродонецьк та Кремінського району. Керівник проекту - Галина Лук’янівна Трякіна.

Вітали також переможців конкурсу «Моє бачення толерантності», організованого центром Європейської інтеграції Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Максима Горького.
Всього з нашого міста на «європерегони» Бізнес-клубу надійшло 280 робіт (такі ж змагання відбулися і на другій території проекту «Молодь за європейське майбутнє» – у Кремінському районі, де переможців вітали окремо і визначали з-поміж 180 ентузіастів). Вісімнадцять учасників вікторини та шість авторів кросвордів з нашого міста отримали в знак визнання свого успіху дипломи та призи з рук засновників Бізнес-клубу – підприємців Ю.М. Ященка (ЧП «Система»), В.В. Єрмоленка («Продмашбуд»), І.П. Левіна (мережа аптек «Ескулап»), і, на радість мам і татусів, сфотографувалися разом з такими ж допитливими і розумними однолітками.

«Чи важко було впоратися з завданнями вікторини?» – запитали ми ученицю 4-А класу СЗШ №12 Катю Кисельову. «Так, – підтвердило симпатичне дівчатко з мереживом із кісок на голівці (до речі, крім загальноосвітньої школи Катюша встигає відвідувати заняття ще й у музичній). – Але мені допомагала мама. Особливо там, де питання стосувалися ставлення родини до Євросоюзу». «У мене ще одна дитина – зовсім крихітка, – продовжила розповідь мама Ольга Олександрівна. – Проте, коли Катя принесла зі школи запитання, ми викраяли час і за два тижні разом впоралися з вікториною. Багато цікавого довідалася і я: наприклад, скільки зірок на прапорі Євросоюзу і що вони символізують, в якій країні виник перший Євроклуб і чого прагнули його засновники».

«Задумавши цю вікторину, ми й розраховували саме на те, що разом з дітьми про Євроспільноту довідаються їх батьки, – підтвердила потому й керівник проекту Г.Л. Трякіна. – Нам всім треба вчитися жити у розмаїтому світі, толерантно ставитися один до одного, до держав-сусідів, вчитися з ними співпрацювати. А порозумінню у всі часи сприяла поінформованість».
Серед нагороджених того дня були представники багатьох навчальних закладів міста. Зокрема, велика група учнів багатопрофільного ліцею – Оленка Краснянська, Юля Антонова, Аліна Калініна, Сергій Семенов, Вероніка Замошникова та учні сєвєродонецького колегіуму – Кривко Вікторія, Лєдньов Єгор і Шустова Анна та багато інших дітей.
Дорослі щиро пораділи за юних мешканців Борівського: діти не лише добре обізнані з історії Євросоюзу, але й перемогли у обласному конкурсі «Моє бачення толерантності». В цій самій номінації відзначені волонтерський загін СЗШ №6 та Євростудія цієї ж школи, а також Євроклуб «Мрія» технологічного інституту Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля (президент клубу Павло Пригородов).

Попереду на юнь та їх наставників чекають сюрприз від Бізнес-клубу та волонтеру Корпусу Миру Ріти Тран у вигляді своєрідної школи для майбутньої еліти, фахові майстерні «Єврокафе запрошує», круглий стіл. А в квітні 2010 року учні 9-11-х класів будуть запрошені для участі у референдумі «Моя школа в Європейському союзі». Мета одна – більше дізнатися про наших сусідів, історію та традиції міжнародної спільноти, особливості культури та економіки європейських держав. Про те, що потреба у цьому є, свідчить і результат недавно проведеної серед школярів нашого міста та Кремінського району рольової гри «Європа майбутнього». В її ході 57 учасників розглядали питання щодо прийму до ЄС Туреччини, Хорватії та України. І якщо Туреччині молодь ще надала шанс, то Україні навпаки – навідріз відмовила: на жаль, ми ще «не доросли» до європейського рівня співпраці з іншими. Отже, ще є над чим працювати, є чого прагнути.

Вся діяльність Бізнес-клубу «Європейський вибір» щодо Європейської політики ставить за мету якомога ефективнішим шляхом розкрити перед молоддю тему «Європейський союз», зробити її зрозумілою і подолати ще існуючі прогалини в знаннях. Це передбачає здійснення заходів, спрямованих на те, щоб молоде покоління українців відчуло себе цілком європейським і було готовим брати повноцінну участь у процесах, які відбуваються на континенті.

Інформацію надано Бізнес-клубом "Європейський вибір"

Категорія: Проекти | Переглядів: 1591 | Додав: mriyasti | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257