Чт, 28.03.2024, 20:47
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Травень » 13 » У Кременчуці почалося святкування Днів Європи
У Кременчуці почалося святкування Днів Європи
00:55
12 травня фільмом "Три кольори" Кшиштофа Кєсльовського розпочався тиждень європейського кіно у Кременчуцькому державному політехнічному університеті імені Михайла Остроградського.
 
Заплановано також перегляд фільмів "Образи Європи", ексклюзивного відео про здобуття незалежності Литви, зробленого відомим журналістом, депутатом Верховної Ради України 1 скликання від Кременчука Вадимом Бойком  та студією "ГАРТ", та "Мрійники" Бернардо Бертолуччі. Заходи відбуваються на відзначення Дня Європи. Дана ініціатива реалізується в рамках проекту "Кіноальтернатива" який здійснює Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр "Європейський клуб" в рамках програми "Чемпіони європейської освіти", проекту громадської організації "Європейський діалог" "Європейська освіта для неурядових ініціатив".
 
Крім щоденного кіноперегляду, Євроклуб КДПУ імені Остроградського 13 травня проводить семінар для активістів та опікунів Євроклубів "Європейські ініціативи у Кременчуці: стан та перспективи". Будуть обговорені питання участі молоді міста у місцевих та всеукраїнських проєвропейських ініціативах, презентовані досягнення та можливості співпраці серед місцевих євроклубів. Одночасно заплановано відкриття виставки країнознавчої та літератури про Європейський Союз у читальному залі студентської наукової бібліотеки. А 14 травня відбудеться зустріч поколінь – учасників дискусійних політклубів 80-х років з сьогоднішніми євроклубівцями.
  
Поєднуючи подібні заходи, присвячені Дню Європи, організатори прагнуть ширше пропагувати інтелектуальне дозвілля молоді, процеси соціальної інтеграції молодіжної громади міста і регіону, продемонструвати можливості євроклубів та запропонувати співпрацю на засадах партнерства, а не змагальності.
 
До участі запрошено учасників та опікунів євроклубів Кременчука, місцеві журналісти, депутати. Клубівці також матимуть можливість поспілкуватися з волонтером Європейської волонтерської служби Анджеєм Бабаньчиком та переможницею літературного конкурсу "Гранослов", молодим науковцем-літературознавцем з Івано-Франківська Наталею Ткачик.
 
Контактна особа:
Категорія: Проекти | Переглядів: 1358 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257