Сб, 20.04.2024, 02:21
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » Клуби
З кінця березня у Високопільській гімназії що на Херсонщині діє Європейський клуб "Євродія". Під дахом ініціативи об’єднались учні 6 – 11 класів. Для них та керівника – координатора Кравець Оксани створення Європейського клубу є принципово не нова ідея. Адже ще на початку березня команда гімназистів виборола почесне 2 місце на обласних країнознавчих змаганнях, що проводились Київським міжнародним університетом.
 
Почуття значущості своїх ідей і віра у власні сили зробила свою справу і вже через неділю на першому засідання клубу було прийнято статут, герб та ініційовано зареєструвати клуб в Українській мережі європейських клубів. А далі перші успіхи – перемога у конкурсі міні – грандів для місцевих ініціатив що проводився Херсонською обласною молодіжною громадською організацією “Молодіжний центр регіонального розвитку” в рамках проекту “Знання про Європу молодь як ініціатор змін” за фінансової підтримки Міжнародного Фонду “Відродження дл ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Клуби | Переглядів: 1250 | Додав: defaultNick | Дата: 24.05.2009 | Коментарі (1)

За підтримки Польського Інституту та АСМБР Шкільний Європейський Клуб  та Центр дитячої дипломатії  "Dialogue" Кременчуцької гімназії №5 організовує проект "Польські дні в Кременчуці" в період з 2-го по 14 березня 2009 року.
 
В рамках цього проекту заплановано:

3.03. Відкриття "Польських днів в Кременчуці". Зустріч старшокласників з президентом АСМБР. Підписання меморандуму про співпрацю. Оголошення вікторини про культуру Республіки Польщі та конкурсу плакатів та тему: "Євро2012:Україна-Польща".

4.03. Ознайомлення з польською культурою. Показ фільмів відомих польських режисерів для лідерів Центрів Дитячої Дипломатії м. Кременчука.  Обговорення фільму після перегляду. Дискусія з приводу проблем, порушених у фільмі.

6.03. Зустріч представників Шкільного Європейського Клубу  Кременчуцької гімназії №5  з керівником фонду "Україна-Польща-Німеччина" Мосієнко. Поїздка до посольства Республіки По ... Читати далі »

Категорія: Клуби | Переглядів: 1240 | Додав: shtukarin | Дата: 05.03.2009 | Коментарі (0)

На базі шкільного євроклубу "СПЄКТР" ЗОШ № 6 міста Ясинуватої Донецької області відбувся обласний семінар з теми "Поширення мережі євроклубів в Україні. Діяльність євроклубів у системі громадської освіти молоді".
 
В семінарі взяли участь завідуюча центром національного виховання облІППО Ломакіна Г.І., координатор проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" Сергій Штукарін та координатори шкільних євроклубів Донецької області.
 
Під час семінару були розглянуті умови набуття молоддю громадянської компетентності. Формування цієї компетентності у молоді в поєднанні з розумінням спільної європейської належності – одне з найважливіших завдань освіти для європейського виміру України.
 
Учасники семінару були ознайомлені з проектом "Підтримка мережі Євроклубів України", заходами та конкурсами, які проводяться в рамках проекту.
Практичною частиною семінару стало проведення ігри-квесту "Мій регіон на к ... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 1257 | Додав: shtukarin | Дата: 03.03.2009 | Коментарі (0)

Члени Євроклубу, клубу “Політстудій”, “Дебатного клубу” школи №17 стали учасниками творчої Майстерні для Євроклубів в рамках Європейського року креативності та інновацій. Учасники зацікавились проектом в рамках якого вони зможуть розробити нові проекти, що зможуть реалізувати в цьому році.
 
Близько 20 учнів 8-11 класів Черкаської школи взяли участь у “Майстерні творчості”. Учасників зацікавили методи розвитку творчого мислення. Учасники дізналися про проект ЄС “Підтримка мережі Євро клубів України” та відкриття Європейського Року креативності та інновацій. Для поширення інформації було прийнято рішення розмістити статтю в шкільній газеті « Альтаїр», міській дитячій газеті « Шок» та інформацію на сайті школи та сайті Міського управління освіти.
 
Для кращого засвоєння знань про європейську інтеграцію була проведена гра  “Тернівка”. Це гра в якій учні проявили свою швидкість, кмітливість, знання, вміння працювати ... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 1466 | Додав: shtukarin | Дата: 23.02.2009 | Коментарі (0)

Євроклуб сумської спеціалізованої школи № 1 ім. В. Стрельченка пропонує познайомитись з планами діяльності, запрошує до участі в заходах та спільній реалізації цікавих проектів. В найближчих планах провести творчу майстерню для Євроклубів Сумської області.
 
До участі в творчій майстерні, що відбудеться 27.02.2009, запрошуються близька 30 осіб з м.Суми та Сумської області, для яких буде презентовано тренінг "Креативність та інновації в неформальній освіті". Майстерня включатиме як теоретичні питання - що таке творчість, креативність, інновації, які є методи розвитку творчого мислення, - так і практичні вправи, що передбачатимуть застосування знань задля вирішення певних практичних проблем.
 
Контактна особа:
Категорія: Клуби | Переглядів: 2406 | Додав: shtukarin | Дата: 22.02.2009 | Коментарі (0)

В 2008 году Школьный Евроклуб Харьковской специализированной общеобразовательной школы № 73 отметил 3х-летие, на которое, как всегда, пригласил своих друзей – участников одиннадцати евроклубов города и области.
 
Евроклубы участвовали в ролевой игре «Зачем нужно быть вместе?», ученики 10-11 классов состязались в знаниях и сообразительности в игре "ЕвроКвест", разработанной ДОМО "Евроклуб" при поддержке Украинской ассоциации европейских студий (рекомендации размещены на сайте Украиской сети евроклубов www.euroclubs.at.ua).
 
Как отметила Ирина Мазур, координатор Евроклуба ЗОШ № 73: "Открытие нашего евроклуба состоялось 16 ноября 2005 года, в день 10-летия Декларации о толерантности, с тех пор толерантность – один из принципов работы нашего Евроклуба."
 
20 ноября, в День защиты прав ребенка, евроклубовцы провели конкурс танаграмм для школьников 5 – 6 кла ... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 2522 | Додав: shtukarin | Дата: 21.02.2009 | Коментарі (5)

Євроклуб  “Friendship”  м.Кіровограда сприяв створенню нового євроклубу у школі №32. 15 січня у 7-б класі відбулася презентація Євроклубу "Smile".
 
Вдало пройшла вправа «мозковий штурм». Діти розповідали про своє бачення Європи та Євросоюзу.  А саме: рівень життя вищий, більше стабільності, більш розвинені технічно, заробітна плата вища,  більше можливостей, наприклад, для подорожей, на високому рівні економіка, більше правових суспільних акцій проводиться та рівень  екології. І всі відмітили, що зараз вся Європа потерпає від нестачі газу.
 
Було організовано чотири творчі групи. Мета: представити новому коллективу свій євроклуб. Використати знання, які придбали і розробити назву, девіз та пропозиції щодо роботи свого євроклубу. Робота проходила у творчій та веселій атмосфері.  Від кожної групи ... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 1357 | Додав: shtukarin | Дата: 17.01.2009 | Коментарі (1)

Запрошуємо до новоствореного Євроклубу "Friendship", м.Кіровоград і пропонуємо познайомитись з досвідом проведення організаційної зустрічі клубу.
 
Тема зустрічі: Створення євроклубу
 
Мета: створити євроклуб; розширити знання дітей про Європу та Євросоюз; застосовувати знання отримані в школі; практикувати англійську мову; формувати уявлення про місце України в Європі; формувати світогляд людини відкритої для всього нового, оптимістично налаштованої; працювати за комп’ютером та використовувати інтернет.
 
Матеріал:  ватмани, маркери, кольорові олівці.
 
Хід зустрічі
 
Привітання.
 
Для чого нам євроклуб? Подумати та записати на окремому аркуші відповідь, прикріпити на плакат. Відповідає кожен.
... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 1360 | Додав: shtukarin | Дата: 29.12.2008 | Коментарі (0)

Запрошуємо познайомитись з діяльністю Євроклубу та центру дитячої дипломатії "Dialogue" Кременчуцької гімназії №5 імені Т.Г.Шевченка.

Мета створення клубу: поширення знань школярів про Європейський
Союз , основні напрямки його діяльності,країни-члени ЄС,європейські
цінності,особливості та перспективи відносин Україна -ЄС у цікавий та
пізнавально-ігровий спосіб .

Діалог для клубу означає :
- демократизм у людських стосунках в стінах гімназії та за її межами ;
- повага до партнера ;
- повага до себе;
- високий рівень довіри;
- рівність позицій учня і учителя ;
- спроможність членів клубу бачити, розуміти і активно використовувати
широкий і різноманітний спектр комунікативних засобів.

Діяльність клубу ”Діалог”:
- навчально-виховні програми : “Ми в Європі ” , “Україна європейська
держава”, “Я –громадянин Європи ... Читати далі »

Категорія: Клуби | Переглядів: 1582 | Додав: shtukarin | Дата: 17.12.2008 | Коментарі (0)

Запрошуємо познайомитись з діяльністю Євроклубу при Новоукраїнській ЗШ №8, м.Новоукраїнка Кіровоградської області.
 
Шкільний Євроклуб "Веселка" проводить велику роботу по ознайомленню школярів з європейськими країнами. В клубі пройшов конкурс малюнка "Європа очима дітей". 16 жовтня відбувся брейн-ринг на тему "Історія,традиції, культурне надбання Європи". Також Євроклуб сприяв відкриттю молодіжного європейського центру в школі за підтримки міжнародного фонду ім. Стефана Баторія. На базі клубу діє дискусійний клуб "Я дитина! Я маю право на власну думку!"
 
В клубі проходять дискусії на різні теми, нещодавно учасники дискутували про генетично модифіковані продукти та відношення до них в Україні та країнах Євросоюзу. До міжнародного Дня толерантності по класах провели інформаційні хв ... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 3298 | Додав: shtukarin | Дата: 11.12.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257