Пт, 29.03.2024, 10:15
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Травень » 24 » Євроклуб "Євродія" в дії
Євроклуб "Євродія" в дії
00:30
З кінця березня у Високопільській гімназії що на Херсонщині діє Європейський клуб "Євродія". Під дахом ініціативи об’єднались учні 6 – 11 класів. Для них та керівника – координатора Кравець Оксани створення Європейського клубу є принципово не нова ідея. Адже ще на початку березня команда гімназистів виборола почесне 2 місце на обласних країнознавчих змаганнях, що проводились Київським міжнародним університетом.
 
Почуття значущості своїх ідей і віра у власні сили зробила свою справу і вже через неділю на першому засідання клубу було прийнято статут, герб та ініційовано зареєструвати клуб в Українській мережі європейських клубів. А далі перші успіхи – перемога у конкурсі міні – грандів для місцевих ініціатив що проводився Херсонською обласною молодіжною громадською організацією “Молодіжний центр регіонального розвитку” в рамках проекту “Знання про Європу молодь як ініціатор змін” за фінансової підтримки Міжнародного Фонду “Відродження для проведення Дня Європи. Справжнім сюрпризом було ще те, що 12 активістів клубу проведуть два тижні літніх канікул у наметовому таборі у Карпатах.
 
З 13 травня стартував тиждень Євроінтеграції у навчальному закладі, під час якого залучено – 230 учнів гімназії та інших навчальних закладів району. Семінари – тренінги, інтелектуальні ігри, конкурси малюнків, країнознавчі змагання, брейн – ринги виготовлення символічної гірлянди – «Єднаймося» та захоплююча гра – мандрівка «Подорож Ойрика» для дітей старшої групи дитячого садка – ось не повний перелік заходів, що встигли провести гімназисти з наставником.
 
Особливо відзначились десятикласники - Овчарук Жанна, Мех Наталя, Бандюк Мілана, Кривенок Тетяна, Чепурний Євгеній, девятикласниця Колісніченко Крістіна та семикласники Кравець Алла, Реверук Євген та Заєць Настя.
 
Особливо важливим було стимулювання дітей до творчої та пошукової діяльності. Святкування Дня Європи, тренінги та заняття в рамках Євроклубу сприяють розвитку лідерських якостей дітей та їх громадської позиції, а головне діти розуміють, що спільна справа – об’єднує, згуртовує і цим самим робить отриманий результат ще бажанішим. Приємно, що ініціатива гімназистів була підтримана Представництвом Європейської Комісії в Україні (надійшли інформаційні матеріали, які допомагають у підготовці тренінгів та занять). Як приємно, що діти відчувають, що роблять спільну справу разом, для себе, для громади.
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Клуби | Переглядів: 1246 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 okinaka  
0
Ви всі просто супер. Так тримати!!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257