Пт, 26.04.2024, 10:00
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » Клуби
Європейський клуб Кременчуцького державного політехнічного університету ім. Михайла Остроградського є молодіжним об’єднанням, створеним на засадах добровільності, законності та гласності, гуманності, самоврядування, спільності інтересів і рівності прав її членів. 
 
Метою створення Євроклубу є проведення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних творчих та інших спільних інтересів, сприяння активізації пізнавальних, творчих та організаторських здібностей молоді задля розповсюдження серед широкої громадськості спільних європейських цінностей, поглибленню знань про Європейський Союз, європейську цивілізацію, а також популяризації ідеї європейської та євроатлантичної інтеграції.
 
Метою діяльності Євроклубу КДПУ є: 
 
- Формування почуття європейської єдності через поширення знань про Європу;    
- Пропагування загальноєвропейських демократичних ... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 1458 | Додав: shtukarin | Дата: 26.11.2008 | Коментарі (1)

Мета заходу - сприяти кращій поінформованості дітей та молоді Дніпропетровської області про Європейський Союз і політику ЄС щодо України.

Завдання:
Представити одну з країн Європейського Союзу (історія, географія, економіка, культура, традиції, кухня тощо) – візитна картка до 10 хвилин:
- зробити мультимедійну презентацію про обрану країну;
- виступ команди (вірші, пісні, танці, національні страви).

Строки:  Одноденний захід 04.12.2008 р., з 14-00 до 17-00.

Учасники: Близька 10 команд Євроклубів регіону: школи Павлограду, Павлоградського району, м. Дніпропетровська, ВНЗ міста.

Місце: Західнодонбаський інститут економіки і управління (актовий зал).

Адреса: м. Павлоград Дніпропетровської області, вул. Дніпровська 400.

 

Програма проведення
Регіональног ... Читати далі »

Категорія: Клуби | Переглядів: 1259 | Додав: shtukarin | Дата: 23.11.2008 | Коментарі (0)

Члени Клубу молодих дипломатів (євроклубу) Донецького національного університету зустрілись з колегою з Німеччини.
 
Крістіан, який прибув до України для роботи в агенції регіонального розвитку на Західній Україні, відвідав Донеччину з метою ознайомлення з місцевою політичною культурою і знайомства з громадянським суспільством Сходу України.
 
У спілкуванні зі студентами-політологами Донецького національного університету, яке відбулось в приміщенні Центру політологічних досліджень, піднімались також питання Болонського процесу, освіти в Німеччині, працевлаштування випускників-політологів тощо.  
 
Виявилось, що політична освіта в Німеччині є відносно не престижною, через низький відсоток працевлаштування випускників за отриманим фахом.
 
Категорія: Клуби | Переглядів: 1390 | Додав: shtukarin | Дата: 11.11.2008 | Коментарі (0)

Головними напрямки діяльності Євроклуб ХДУ (створений у 2000 р), як зазначено у Положенні, є:  сприяння процесам європейської інтеграції на локальному рівні,  виховання молодих українських громадян як громадян об'єднаної Європи, сприяння культурним, гуманітарним, науковим, діловим контактам між молоддю херсонської громади та країн Європейського Союзу.
 
Євроклуб допомагає в організації участі студентів ХДУ - активістів Євроклубу у європейських програмах формальної і неформальної освіти - у школах, навчальних візитах, фестивалях та конференціях. Кроки у напрямку формування загальноєвропейських цінностей відбуваються у спосіб різноманітних інформаційних заходів та налагодження безпосередніх контактів з партнерами у країнах Європи та в Україні.
 
Найважливіші заходи Євроклубу ХДУ у 2005 - 2008 роках:
  • Круглі столи “Україна і ЄС: перспективи співпраці у безпосередньому сусідстві”, “Україна в ... Читати далі »
    Категорія: Клуби | Переглядів: 1448 | Додав: shtukarin | Дата: 05.11.2008 | Коментарі (0)

Євроклуб – молодіжне об’єднання, яке ось вже 12 років активно діє на теренах Житомирщини. Мета діяльності Євроклубу – це сприяння процесам європейської інтеграції України, інформування дітей та молоді про ЄС, його структуру та процеси, які в ньому відбуваються.
 
На початку свого існування участь у діяльності Євроклубу брали студенти та школярі, сьогодні до його активу приєдналися молоді викладачі. Вже 4 роки Євроклуб співпрацює з сільськими школами. З кожним роком авторитет Євроклубу зростає, ряди євроклубівців поповнюються, а діяльність набула цілісності та ефективності.
  
За підтримки Європейської Комісії в Україні та завдяки ініціативі Євроклубу здійснено ряд заходів, які допомагають населенню нашої області поповнювати свої знання про ЄС.
 
За 10 років свого існування ми маємо суттєві досягнення та вагомі результати, серед них на особливу увагу заслуговують такі проекти, як:
... Читати далі »
Категорія: Клуби | Переглядів: 1345 | Додав: shtukarin | Дата: 30.10.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257