Пт, 29.03.2024, 04:17
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2010 » Січень » 6 » Євроклуб з Луцька зайняв 2-ге місце у конкурсі “Європа Ностра” - враження учнів
Євроклуб з Луцька зайняв 2-ге місце у конкурсі “Європа Ностра” - враження учнів
16:25
"Європа Ностра” – "Europa Nostra” – всеукраїнський конкурс знавців процесів євроінтеграції і загалом країн-членів Європейського Союзу. Він пройшов, а в пам’яті ще свіжі події, які відбувалися впродовж трьох насичених днів у столиці України – м.Києві. У перший день ми відчули велику тривожність і відповідальність. Адже приїхали не лише від школи, а захищатимемо честь цілої області!
Перший день... Із заздрістю дивились на команди, які приїхали з величез- ними валізами, костюмами, декораціями...Коли нас запитували, а де наші декорації, ми жартували: „Скоро під’їдуть, бо їх надто багато” або „Наші декорації – в наших головах”. А ми, як сказала Ольга Володимирівна (керівник нашої команди), приїхали „брати столицю своїм інтелектом”.
На другий день представляли країни ЄС. Це було цікаве дійство, шоу, з танцями, фільмами, п’єсами. А в нас все просто – коротенька мультимедійна презентація, власні вірші і естонські ігри. Як загорілись очі членів журі, коли їм теж прийшлось грати в гру „Чет – не чет” (з горішками у торбинках), як довго розглядали вони кишенькову книжечку – путівник з нашим власним поетичним вернісажем. Ми виступили гідно, просто, по-дитячому, і, мабуть цим уже в І етапі конкурсу завоювали серця багатьох прихильників.
Попереду – дебати "Україна – ЄС”, тож знову напружений вечір і неспокійна ніч. Взявши на озброєння цитату Ольги Володимирівни „все геніальне має бути простим і доступним”, ми вирішили поміняти майже всі раніше зроблені заготовки. І нам це вдалось. Включили весь свій інтелект плюс презентаційні навички, плюс акторське мистецтво, плюс почуття гумору. Хтось малював, хтось клеїв схеми, хтось сидів за комп’ютером, хтось „сипав” розум- ними (дійсно так!) думками і фразами, хтось жартував, хтось "відбивав” атаку запитань із залу, а хтось страшенно вболівав і подумки просив Всевишнього допомогти відстояти свої переконання, переборюючи всі труднощі. І ось ста- лось неймовірне – овації і підтримка залу. Ми щасливі!!! А коли почули вер- дикт журі, неймовірно велика хвиля радості поглинула всіх членів нашої команди.
 
Справедливе журі (це дійсно так!) оцінило нас об’єктивно. "А судді хто?” – запитаєте ви? Це Лариса Денисенко, Єгор Соболєв, Ярина Боренько, Ірина Солоненко, Дмитро Шульга, Лілія Гунько, Людмила Черкаська, Світлана Мистюк, Олексій Цуркан, Ігор Тодоров, Мар’яна Герамус, Олександр Солотай, Олексій Яценко. Дійсно фахівці своєї справи – журналісти, письменники, телевидучі, адвокати, менеджери "Європейської програми” фонду „Відродження”, координатор проектів Фонду К. Аденауера, начальники відділів інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, експерти інституту Політичної освіти і... програмний директор ГО "Європейський діалог” Ярина Боренько (дуже строга, але справедлива).
 
Дякуємо всім Вам – названим і неназваним – за вашу справедливість і підтримку. У нас – ІІ місце! Ура! Це була перемога знань! У нас це вийшло, це була прекрасна школа набутого досвіду, науки, командної єдності, витривалості і сили духу.
 
Р.S. Супер-команда ЗОШ №25 з м.Луцька, Волинь:
  • Пилипчук Олександр – капітан команди, 11-А клас
  • Швець Олександр – 11-А клас
  • Савчук Андрій – 9-В клас
  • та керівник команди – Струбицька О.В.

Прес-служба Центру Європейської Інформації у м. Луцьк

Категорія: Клуби | Переглядів: 1675 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257