Пт, 29.03.2024, 00:58
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Червень » 23 » Євроклубовці Новоград-Волинського на Дні Європи у Тернополі
Євроклубовці Новоград-Волинського на Дні Європи у Тернополі
01:09
ВГО «Українська асоціація європейських студій» та Представництво Європейської Комісії в Україні запросили представників Асоціації шкільних євроклубів Новоград-Волинського до участі у святкових заходах до Дня Європи в рамках проекту «Підтримка мережі Євроклубів в Україні».  
  
У березні-травні інформаційно-методичний центр міського управління освіти і науки провели ряд заходів присвячених Європейському року креативності і інновацій і як переможців Конкурсу інноваційних проектів з питань європейської освіти представників міської Асоціації шкільних євроклубів запросили на святкування Дня Європи у місто Тернопіль.
 
23 травня під знаком Євросоюзу у Тернополі проходив День Європи. До цього західноукраїнського міста прибули майже двадцять делегацій країн Євросоюзу. Гості зустрілися з керівництвом міста Тернополя й області, відвідали Євромістечко у центрі Тернополя. Саме тут і проходило свято з нагоди Дня Європи. Кожна країна - член Євросоюзу - представила себе в окремому наметі й біля нього.
 
Серед наметів країн-членів Євросоюзу був розміщений намет українських євроклубів. Саме тут представники ШЕКів нашого міста презентували свої проекти та діяльність в цілому, брали участь в громадських дискусіях та проводили Євроквест на тему творчості та інновацій. Поряд з новоград-волинцями були представники євроклубів м.Луцька, м.Сарни, м.Чернівців.
 
Запрошення представників Асоціації європейських клубів став ще одним визнанням результативності діяльності педагогів та школярів у напрямку європейської інтеграції.
 


«День Європи є символом нового початку вільного і успішного шляху мирної співпраці між суверенними націями», - у цьому переконаний голова Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, який звернувся до учасників святкування Дня Європи в Тернополі. У своєму вітальному слові високий гість сказав, що Декларація 9 травня 1950 року поклала початок об'єднаній, стабільній та мирній Європі, яка мала відновитися після двох страшних світових війн. День Європи став символом єднання й співпраці між суверенними націями. Ця співпраця заснована на спільних цінностях та інтересах, таких, як мир, солідарність, демократія, добробут людей і верховенство права, зазначив у своєму виступі Жозе Мануель Пінту Тейшейра.
 

 
У залі філармонії лунала класична європейська музика, виступали учасники художньої самодіяльності. Паралельно на Театральному майдані відбувався святковий концерт за участю провідних духових оркестрів Тернопільської області, художніх колективів, окремих виконавців м. Тернополя та марш-парад духових оркестрів Тернопільщини.
 
Родзинкою свята стали публічні дебати за участю послів країн ЄС, представників влади. Тема спілкування - креативність, інновації та інвестиції у майбутнє. Закінчилося свято виступом гурту СКАЙ та співачки Руслани.
 
Г.В.Данильчук, методист інформаційно-методичного центру
 
Категорія: Клуби | Переглядів: 1370 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257