Пт, 26.04.2024, 03:33
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Травень » 26 » Запрошуємо до Євроклубу "Зірка" Житомирського міського колегіуму
Запрошуємо до Євроклубу "Зірка" Житомирського міського колегіуму
19:19
Проблема партнерства України із учасниками процесів міжнародної інтеграції – одна з гострих проблем, які хвилюють наше суспільство. Куди нам рухатися – на Схід чи на Захід? Чи варто бути у Євросоюзі? І це не повний перелік питань, на які ще не знайдено остаточних відповідей, і власні відповіді на які шукає у своїй роботі євроклуб "Зірка" на базі Житомирського міського колегіуму.
 
Мета запровадження і організації роботи євроклубу полягає в необхідності поінформувати нашу молодь про окремі аспекти діяльності Європейського Союзу та пріоритетні сторони євроінтеграції. Теоретичний і практичний матеріал, який викладається учням, має на меті:
- допомогти розібратися у змісті та суті діяльності Євросоюзу,
- проаналізувати позитивні та негативні сторони членства в Євросоюзі для України,
- вибрати найефективнішу модель співпраці з європейськими країнами.
 
При плануванні роботи ми використовуємо матеріали проекту Представництва Європейської Комісії в Україні та Бєларусі, реалызованого Благодійним фондом «Меридіан» і Програму навчального інтегрованого курсу „Євроатлантична інтеграція” для середньої загальноосвітньої школи (10-12 класи), вирішивши низку таких питань:
- об’єктивне інформування учнів про характер міжнародних інтеграційних процесів;
- розуміння учнями основ функціонування і завдань міжнародних організацій в сфері безпеки;
- з’ясування ролі Євросоюзу у структурі міжнародних;
- формування відповідного відношення до стереотипів і міфів щодо Європейського Союзу, які існують в українському суспільстві;
- ознайомлення з етапами розвитку і нинішнім станом відносин України з Європейським Союзом, а також із законодавчою базою взаємодії України з європейськими структурами;
- розуміння учнями переваг приєднання до європейської спільноти для перспективного розвитку України;
- з’ясування принципів і системи цінностей, що лежать в основі європейської інтеграції і, перш за все, таких як демократія, свободи особистості, верховенства права, тощо;
- особливості функціонування Євросоюзу у сучасних умовах і прийняття рішень;
- сприяння розумінню місця і ролі України;
- розуміння цілей і засад діяльності Європейського Союзу в контексті поступової інтеграції України.
 
Проведення заходів на тему європейської інтеграції – це один зі способів пізнання проблематики, а також розповсюдження знань, які стосуються членства України в Євросоюзі.
 
З цією метою ми у 2008 і 2009 роках організовували «День Європи в колегіумі», який поєднав в собі можливість перевірки фізичної справності, а також знань і вмінь здобутих під час занять, брали участь в ньому групи учнів, вчителів, батьків.
При організації проведення Дня Європи була сформована творча група.
 
В День Європи використовувались такі форми роботи: засідання дебатного напрямку клубу, конкурс знань про Євросоюз, спортивні змагання, художній конкурс про ЄС, остаточні результати конкурсу оголошені під час засідання євроклубу і висвітлені у колежанській газеті «Краяни».,
Для поширення комплексних знань про Європу, які необхідні на сучасному етапі громадянину України для існування в європейському співтоваристві співпрацюємо з  центром європейської та євроатлантичної інтеграції в Житомирській області на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка, у Житомирському міському колегіумі обладнано кабінет з питань європейської інтеграції, підготовлено вчителів для роботи у клубі.
 
Хочу навести слова учня-члена євроклубу, висловлені в конкурсному есе «Отже, вибір залишається за Україною. У будь-якому випадку прийняттю рішення щодо вступу має передувати глибока роз’яснювальна робота держави і широке його суспільне обговорення для свідомого прийняття остаточного рішення на  всеукраїнському референдумі. Головне пам’ятати, що результативність співробітництва України з ЄС залежить насамперед від зусиль самої України, від ефективності здійснення нею реформ абсолютно у всіх сферах суспільно-політичного життя, створення необхідних законодавчих норм та впровадження дійових механізмів захисту демократичних прав і свобод людини, які вже давно існують в країнах-членах Європейського Союзу».
 
Контактна особа:
Категорія: Клуби | Переглядів: 1700 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257