Сб, 20.04.2024, 15:50
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Лютий » 19 » Євроклуб "Євротур" провів у Турбівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 першу з серії творчих майстерень для євроклубів Вінниччини
Євроклуб "Євротур" провів у Турбівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 першу з серії творчих майстерень для євроклубів Вінниччини
17:46
Майстерню креативності та інновацій для членів Євроклубу "Євротур" у своєму навчальному закладі провели тренери Косач Інна та Ворончук Світлана – учасники національної майстерні "Лідерство Євроклубів – майстерня креативності та інновацій". Зважаючи на успіх проведеної майстерні, тренери Євроклубу запланували цілу серію творчих майстерень, які навчать творчому мисленню школярів Вінницької області.
 
Розвивати творче мислення у дітей, вчити відстоювати свою думку, знаходити компроміс у будь-яких ситуаціях завжди були пріоритетом в Турбівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2. Ця діяльність є одним із завдань Євроклубу "Євротур", що працює в ЗОШ. Успішна участь Євроклубівців у конкурсі творчих робіт в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" дозволила їм взяти участь в національній майстерні з креативності та інновацій для Євроклубів, та отримати нові теоретичні знання та практичні навички з розвитку творчого мислення та новаторських підходів, в той час як розроблені командою проекту методичні матеріли дозволили запланувати та провести аналогічну творчу майстерню в своїй школі.
 
Тренерами першої творчої майстерні для Євроклубів на Вінниччині виступили Ворончук Світлана (14 років, Президент Євроклубу "Євротур") та Косач Інна (координатор Євроклубу "Євротур", начальник відділу освіти Липовецької райдержадміністрації).  Учасниками майстерні були 18 членів Євроклубу "Євротур", заступник директора ЗОШ Єрмакова Галина Григорівна, шкільний практичний психолог Бойчук Валентина Григорівна та 12 учнів, які побажали взяти участь. Під час творчої майстерні усі 33 учасники працювали і вчились один від одного як рівні.
 
До програми творчої майстерні було включено: проведення ігор-руханок; математичне знайомство; гра "Акварель"; асоціації зі словами творчість, креативність, інновації; задачі на розвиток творчого мислення, вправа "коло креативності", а також робота над мініпроектами  на підставі ознайомлення та застосування основних методів розвитку творчого мислення: "шість капелюхів" де Боно; методу фокальних об'єктів, ментальних карт та інших.
Власним "ноу-хау" і справжньою інновацією стала вправа, що включала побудову споруд із дрібних макаронів та жувальних цукерок, яка особливо захопила учасників творчої майстерні.
 
Натхнені очі учасників засвідчили успіх майстерні і надихнули керівництво Євроклубу запланувати серію провести аналогічних майстерень у ще трьох школах Липовецького району, а також здійснити активні заходи щодо інституціоналізації шкільного Євроклубу, що невдовзі буде зареєстрований як районна громадська організація Євроклуб "Євротур", що буде просувати кращі європейські стандарти в освітню сферу і громадське життя власного району і області.
 
Вже зараз, Євроклуб приймає активну участь в обласному конкурсі "Пізнаймо Вінниччину!" для шкільних студентських груп та Європейських клубів Вінницької області з проектом "Данський піонер української поезії". Проект, присвячений перебуванню на Поділлі відомого данського поета, фольклориста, перекладача, вченого-лінгвіста Тора Ланге, передбачає висвітлення даних досліджень через місцеві засоби масової інформації, організацію співпраці шкіл Турбова з іншими загальноосвітніми закладами району, зокрема з Нападівською ЗОШ І-ІІІ ст., що розташована в селі, де Тор Ланге провів останні дні свого життя. Через активну освітню і просвітницьку роботу, діяльність на користь громади, та поширення кращих практик, Євроклуб "Євротур" докладатиме максимум зусиль для налагодження роботи Євроклубів у своєму районі.

* * *

Європейський рік креативності та інновацій (2009) проводиться в Україні за ініціативою проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", що реалізується Українською асоціацією європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Додаток:

Категорія: Проекти | Переглядів: 1520 | Додав: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
2 Ярослав  
0
Я теж приймав участь у роботі цієї майстерні. Мені дуже сподобалось.

1 Alexandra  
0
це дуже добре, що ви перші почали "Творчу майстерню". І встановили високий рівень її проведення для інших Євроклубів. так тримати!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257