Пт, 26.04.2024, 05:25
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Лютий » 10 » Вчителі Луганської та інших областей взяли участь в регіональній зимовій Школі європейської інтеграції в м. Сєвєродонецьк
Вчителі Луганської та інших областей взяли участь в регіональній зимовій Школі європейської інтеграції в м. Сєвєродонецьк
15:16
28-31 січня 2009 р. понад 40 викладачів Луганської, Сумської та Харківської областей пройшли навчання в рамках першої обласної Школи вчителів-лідерів євроінтеграції. Метою зимової Школи було підвищення спроможності освітян впливати на процеси європейської та євроатлантичної інтеграції, а також сприяти створенню євроклубів в Луганській області.
 
Учасниками Школи стали 41 педагог освітніх закладів з 14 міст та 17 районів Луганщини, вчителі з Чернігівської (м. Прилуки), Сумської (м. Ромни) та Харківської (м. Ізюм) областей. Захід відбувся в рамках проекту "Вчимося демократії", який виконує ЛОГО Бізнес-клуб "Європейський вибір" за сприяння Національного Фонду Демократії NED та за підтримки проекту "Сталий місцевий розвиток в Україні", що фінансується Європейським Союзом.
 
Інформаційну підтримку заходу надали: Бюро інформації Ради Європи в Україні, Представництво Європейської Комісії в Україні, Центр інформації та документації НАТО в Україні та Посольство США в Україні.
 
Програма Школи включала питання теорії Європейської інтеграції, ключові завдання, які стоять перед Україною на шляху до членства у ЄС. Учасники школи розглянули відносини України з НАТО,  обговорили відмінності між ЄС та Радою Європи. Особливу увагу було приділено організації роботи Євроклубів.
 
Методологія Школи була побудована на проблемно-орієнтованому навчанні, девізом було гасло: "Навчаючи, вчимося самі!"
 
З учасниками Школи працювали тренери: Наталія Голосова (ВГО "Нова доба"), Тарас Гаюн (Євроклуб, м. Рівне), Наталія Паришкура (м. Дніпропетровськ). Питання Євроатлантичної інтеграції України та освіти крізь призму "6 капелюхів мислення" висвітлив Максим Єлигулашвілі (м. Херсон). Експерти Наталія Датченко та Артем Корочинський навчили педагогів проведенню рольових ігор "Формування майбутнього Європи". Кращі практики з викладання євроінтеграції презентували педагоги Галина Білоногіна (Луганськ), Тамара Бєсєда (Сєвєродонецьк), Галина Білоус (Кремінне), Олексій Попов (Лисичанськ).
 
В роботі Школи взяли участь Валентин Кузічкін, представник Міністерства Закордонних справ України в м. Донецьк, Ярослава Кот, Управління з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, Олександр Павличенко, Бюро інформації Ради Європи в Україні, Сергій Джордж, Президент ВГО Ліга "Україна-НАТО", а також Наталія Кришталь з Луганського обласного управління освіти. З привітаннями до гостей Школи звернувся мер міста Сєвєродонецька Володимир Грицишин.
 
Сергій Штукарін, керівник проектів Української асоціації європейських студій презентував проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України", в рамках якого в січні 2009 року в Дніпропетровську був даний старт Європейського Року креативності та інновацій в Україні. З роботою обласного Центру Європейської Інформації познайомила завідуюча відділом ОУНБ ім. Горького Ірина Шестопал. Дмитро Коваль (Донецьк) презентував Програму ЄС "Молодь в дії".
 
Слухачам був презентований інформаційний Довідник "Знайома та незнайома Європа", підготовлений командою проекту "Вчимося демократії". При підведенні підсумків слухачі висловили думку, що вони отримали гарне підґрунтя для створення Євроклубів та пунктів євроінформації в своїх громадах. Випускники Школи отримали Сертифікати.
 
За додатковою інформацією запрошуємо звертатись до керівника Бізнес-клуба Галини Трякіної, за тел.:   +38 06452 28041 ;   +38 050... та електронною поштою: bizclub@bk.ru; bizclub@ukrpost.ua. Адреса Бізнес-кл: 93400 вул. Науки 13, м.Сєвєродонецьк, Луганська обл.

* * *

Луганська обласна громадська організація Бізнес-клуб "Європейський вибір" впродовж останніх років проводить послідовну роботу з інформування мешканців Луганщини з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Були проведені десятки семінарів, тренінгів та круглих столів, три тематичні Вікторини з історії ЄС, Польщі, Угорщини та США, створено регіональний ЄвроІнфоЦентр.
 
Додатки:
  
  
 
 
 
 
Категорія: Студії | Переглядів: 1769 | Додав: shtukarin | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257