Пт, 26.04.2024, 03:53
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Січень » 23 » Криворізькі Євроклуби вже готуються до Дня Європи
Криворізькі Євроклуби вже готуються до Дня Європи
19:58

Представники Єврокомісії зустрілись з керівництвом Дніпропетровської області й міста Кривий Ріг, а також з учасниками місцевих Євроклубів, з метою підготовки до Дня Європи – 2009 та посилення підтримки з боку ЄС в умовах кризи.

Заступник голови Представництва Європейської Комісії в Україні Дірк Шюбель, який перебуває 21-22 січня з робочою поїздкою на Дніпропетровщині, обговорив з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Вікторем Бондарем можливість проведення Дня Європи в травні цього року в м. Кривий Ріг. "Ми будемо надавати всіляку підтримку з організації та проведення Дня Європи в Кривому Розі. В цілому для нас важливо, щоб населення більше дізнавалося про Європу та перспективи розвитку Європейського Союзу", - відзначив В.Бондар. В свою чергу Дірк Шюбель наголосив, що основним пріоритетом роботи ЄС є посилення співробітництва з регіонами України. "Додаткова причина цього рішення в тому, що Кривий Ріг – місто, яке можливо, найбільше постраждає від економічної кризи. Це додатковий привід довести нашу підтримку".

Вже 22 січня представники Єврокомісії відвідали Кривий Ріг, зустрілись з керівництвом міста з приводу організації Дня Європи, а також завітали до членів криворізьких Євроклубів, які найбільше чекають на європейське свято в рідному місті. Пан Шюбель, разом із Станіславом Топольницьким, Радником з питань преси та інформації Представництва, зустрілись з членами провідних молодіжних європейських клубів Кривого Рогу, на базі ЗОШ № 68, в якій працює Євроклуб "Європейські горизонти".

Директор школи Людмила Камлик, координатор Євроклубу Тамара Качалова презентували гостям Центр дитячої дипломатії та Євроклуб, де відбулось неформальне спілкування з найбільш активними євроклубівцями. За кавою учні поділилися своїми враженнями від численних проектів, в яких брали участь, показували фоторепортажі з різних міст Європи, презентували бібліотеку шкільного Євроклубу, запропонували ідеї нових проектів, які тісно пов’язані з Європейським роком креативності та інновацій 2009, який проводиться в Україні за ініціативою проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект реалізується Українською асоціацією європейських студій за підтримки Представництва Єврокомісії.

Після презентації Євроклубу, в конференц-залі школи зустріч продовжилась за участі Світлани Скляр, начальника відділу освіти Саксаганського району Криворізької міської ради, Олександра Серединського, заступника голови Саксаганської районної у місті ради, координаторів місцевих Євроклубів Андрія Тарасова (Криворізький педуніверситет) та Андрія Краснощока (Криворізька ЗОШ № 111), а також педколективу та старшокласників.

Діти були вражені щирою та відвертою розмовою з представниками Єврокомісії, їх досконалими знаннями економічної та політичної ситуації в Україні. Члени Євроклубів задавали ряд питань, що були пов’язані з викликами часу та проблемами молоді. Підводячи підсумок, Дірк Шюбель закликав продовжувати діяльність в напрямку євроінтеграції, підкреслив важливість продовження тісної співпраці між Представництвом Єврокомісії та Євроклубами і побажав усім успіхів, творчого натхнення. На підтримку роботи Євроклубу, школа № 68 отримала в подарунок методичну літературу, великий прапор Євросоюзу та макети країн-членів ЄС та сувенірний годинник. На згадку про відвідини Кривого Рогу, гості повезли з собою колективну фотографію учасників зустрічі.
 
Контакти:
 
Євроклуб "Європейські горизонти"
Криворізька ЗОШ № 68
Контактна особа: Тамара Качалова,
координатор Євроклубу, тел: 8 (056) 408 18 51
Е-mail: euroschool68 [at] rambler.ru
 
Додатки:
 
 
Категорія: Мережа | Переглядів: 1526 | Додав: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 yymmkka  
0
А вам можна надіслати плани проектів, коли вони розробляються? Ви зможете допомогти? question

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257