Сб, 20.04.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2008 » Жовтень » 28 » В Києві пройде другий Конгрес Асоціації європейських студій
В Києві пройде другий Конгрес Асоціації європейських студій
21:11
Українська асоціація європейських студій, що об’єднує викладачів та дослідників європейської інтеграції, 30-31 жовтня в м. Києві проводить свій ІІ Конгрес. Захід, присвячений сучасному стану розвитку євростудій в Україні, проходитиме в приміщенні Британської Ради України, за фінансової підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження".
 
 
Вдруге Конгрес Української асоціації європейських студій збере провідних вітчизняних фахівців у галузі дослідження та викладання європейської інтеграції в приміщенні Британської Ради в Україні. Пріоритетами обговорення будуть сучасні проблеми викладання та здійснення наукових досліджень з європейських студій в вищих навчальних закладах України, внутрішня та зовнішня комунікація в УАЄС, а також такі актуальні теми, як наслідки для України конституційної реформи в ЄС, регіональних конфліктів, зовнішньої та безпекової політики ЄС, а також сучасної світової фінансової кризи. Під час Конгресу буде також презентовано новий Інтернет-проект "Європейський освітній портал" (www.eu-edu.org) та результати всеукраїнського соціологичного опитування з впровадження євростудій в Україні.
 
Відкриватимуть цьогорічний Конгрес: проф. Роман Петров, Президент УАЄС, Ірина Солоненко, Директорка Європейської Програми МФ "Відродження", проф. Олександр Копиленко, Директор Інституту законодавства Верховної Ради України, а також Вадим Трюхан, Директор Координаційного Бюро з євроінтеграції Кабінету Міністрів України. В обговореннях візьмуть ряд відомих фахівців, представники 20 осередків УАЄС, Національного університету "Києво-Могилянська академія", Національної академії державного управління при Президентові України тощо.
 
Серед досягнень Асоціації у співпраці з Міжнародним фондом "Відродження" за минулий рік – успішна реалізація проекту щодо консультування української урядової делегації на переговорах з Європейським Союзом щодо нової базової угоди, а також проведення Української школи європейської інтеграції на базі Національної академії державного управління при Президентові України. Асоціація також перемогла у міжнародному конкурсі проектів за європейською програмою  ім. Жана Моне, та виграла тендер Представництва Європейської Комісії в Україні на реалізації проекту з підтримки вітчизняної мережі європейських клубів.
 
З питань акредитації ЗМІ та за додатковою інформацією просимо звертатись до Аліме Асанової, виконавчого директора УАЄС, за телефоном: 8 (099) 429 80 98, е-поштою: europa.org.ua@gmail.com. Інформацію про підсумки Конгресу буде розміщено на сайті УАЄС www.eustudy.at.ua та порталі "Європейський простір".

* * * * *

Всеукраїнська ГО "Українська асоціація європейських студій" (УАЄС) – провідна загальнонаціональна неприбуткова організація, що має на меті об’єднання викладачів євростудій та фахівців у сфері європейської інтеграції. Створена у 2006 р., УАЄС має понад 20 осередків в областях України, входить до Світової асоціації євростудій (ECSA-World).

Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження" має на меті підвищення спроможності організацій громадянського суспільства України відігравати активну роль у процесі європейської інтеграції України. Програма ініціює та підтримує громадські ініціативи у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. Сайт: www.irf.kiev.ua/ua/programs/eui/eu.

Категорія: Студії | Переглядів: 1303 | Додав: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257