Пт, 29.03.2024, 18:11
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » Архів матеріалів
З кінця березня у Високопільській гімназії що на Херсонщині діє Європейський клуб "Євродія". Під дахом ініціативи об’єднались учні 6 – 11 класів. Для них та керівника – координатора Кравець Оксани створення Європейського клубу є принципово не нова ідея. Адже ще на початку березня команда гімназистів виборола почесне 2 місце на обласних країнознавчих змаганнях, що проводились Київським міжнародним університетом.
 
Почуття значущості своїх ідей і віра у власні сили зробила свою справу і вже через неділю на першому засідання клубу було прийнято статут, герб та ініційовано зареєструвати клуб в Українській мережі європейських клубів. А далі перші успіхи – перемога у конкурсі міні – грандів для місцевих ініціатив що проводився Херсонською обласною молодіжною громадською організацією “Молодіжний центр регіонального розвитку” в рамках проекту “Знання про Європу молодь як ініціатор змін” за фінансової підтримки Міжнародного Фонду “Відродження дл ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Клуби | Переглядів: 1246 | Додав: defaultNick | Дата: 24.05.2009 | Коментарі (1)

Останній шанс зареєструватись, щоб виграти поїздку до Європи!
 
Команди повинні зареєструватись на змагання Європа Ностра серед старшокласників до 18 травня.
 
Інформація на сайті: http://www.europanostra.info/
Категорія: Проекти | Переглядів: 1412 | Додав: euroclubs | Дата: 13.05.2009 | Коментарі (0)

12 травня фільмом "Три кольори" Кшиштофа Кєсльовського розпочався тиждень європейського кіно у Кременчуцькому державному політехнічному університеті імені Михайла Остроградського.
 
Заплановано також перегляд фільмів "Образи Європи", ексклюзивного відео про здобуття незалежності Литви, зробленого відомим журналістом, депутатом Верховної Ради України 1 скликання від Кременчука Вадимом Бойком  та студією "ГАРТ", та "Мрійники" Бернардо Бертолуччі. Заходи відбуваються на відзначення Дня Європи. Дана ініціатива реалізується в рамках проекту "Кіноальтернатива" який здійснює Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр "Європейський клуб" в рамках програми "Чемпіони європейської освіти", проекту громадської організації "Європейський діалог" "Європейська освіта для неурядових ініціатив".
 
Крім щоденного кіноперегляду, Євроклуб КДПУ імені Остроградського 13 травня проводить семінар для активістів та опікунів ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1358 | Додав: euroclubs | Дата: 13.05.2009 | Коментарі (0)

17 квітня 2009 р. у Вінницькому краєзнавчому музеї з нагоди відзначення Всесвітнього дня пам’яток історії та культури відкрилася виставка «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!», що представлена інформаційно-пошуковими роботами шкільних європейських клубів в рамках обласного конкурсу «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!».  Метою заходу є поширення досвіду діяльності євроклубів, що ґрунтується на європейських цінностях та активній участі молоді в суспільному житті.

Протягом тижня вінничани та гості міста зможуть ознайомитися з 8 дослідницькими роботами  про маловідомі культурні та історичні пам’ятки Вінниччини, що підготовлені шкільними євроклубами.

Конкурс «ПІЗНАЙМО ВІННИЧЧИНУ!» проводився протягом січня-березня 2009р. громадськими організаціями «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» та «Філософія Серця» в рамках програми «Чемпіони європейської освіти» проекту громадської організації  «Європейський діалог»  «Європейська освіта для неурядових ініціати ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 1522 | Додав: euroclubs | Дата: 17.04.2009 | Коментарі (0)

З 7 квітня 2009 року в рамках проекту «Євроінтеграційний вибір України для жителів Луганської області » ЛОУНБ ім. А. М. Горького і ГО «АСР» оголошують про початок конкурсу творчих робіт серед учнів старших класів шкіл, ліцеїв і студентів коледжів.

Цілі і завдання конкурсу:

Розширення знань  про Європу  і країн, що входять до складу ЄС;
Формування і осмислення молоддю власної позиції щодо ролі європейського співтовариства;
Вміння виражати своє бачення щодо майбутнього України, як сусіда або майбутнього члена Європейського Союзу.  

УМОВИ КОНКУРСУ:

Конкурс проходить з 7 квітня 2009 року до 10 травня 2009 року;

У конкурсі можуть  брати участь учні старших класів шкіл, ліцеїв і студенти коледжів;
Конкурс складається з двох частин :
 
письмові відповіді на запитання: учасники повинні дати конкретні відповіді  на поставлені запитання (Перелік питань до ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1318 | Додав: euroclubs | Дата: 12.04.2009 | Коментарі (0)

День "Євроклуби запрошують!" – це інформаційна зустріч, що включає презентацію історій успіху місцевих Євроклубів, та залучення учасників події до отримання безпосереднього досвіду та позитивних вражень від перебування в "світі Євроклубів".
 
Пропонуємо обласним ЦЄІ, а також іншим Центрам та пунктам європейської інформації, а також іншим організаціям, що зацікавлені у розвитку євроклубівського руху, організувати та провести за участі місцевих Європейських клубів подібні громадські заходи, спрямовані на інформування молоді та громади про діяльність Євроклубів та переваги участі в них.
 
Цей захід дасть відчуття європейського духу свободи і рівних можливостей для кожного, цікавих інтерактивних форм пізнавальної діяльності, розмаїття творчих думок та інноваційних підходів.
 
Дійсні поради розроблені на підставі практичного досвіду проведення зустрічі "Єврокл ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1510 | Додав: euroclubs | Дата: 11.04.2009 | Коментарі (1)

31 березня відбулася зустріч представників Євроклубів України та Представництва Європейської Комісії зі студентами Києва. Зустріч проходила в рамках спільного проекту радіостанції "Наше Радіо" та Представництва ЄК в Україні "Європа в серцях українців", який передбачає обговорення програм та проектів ЄС у щоранкових ефірах, а також щонедільні ток-шоу з відомими діячами на теми відносин України та ЄС.

Розпочинаючи зустріч, координатор з питань інформування та зв’язків з громадськістю Метью Грін зазначив, що ЄС підтримує європейську інтеграцію України та прагне допомогти у втіленні європейських стандартів. На думку представника ЄК, прямий контакт із суспільством є надзвичайно важливим, особливо коли мова йде про молодих ентузіастів, які незабаром визначатимуть місце України на політичній карті Європи. Метью Грін висловив сподівання, що понад 500 українських Євроклубів, перші з яких розпочали свою діяльність ще в 1995 ро ... Читати далі »

Категорія: Мережа | Переглядів: 1736 | Додав: euroclubs | Дата: 02.04.2009 | Коментарі (1)

31 березня в 15:00 в Українському Будинку в рамках спільного проекту "Нашого Радіо" та Представництва Єврокомісії в Україні "Європа в серцях українців" відбудеться зустріч Євроклубів зі студентською молоддю Києва. На зустрічі представники провідних Євроклубів України познайомлять студентів з метою і формами роботи Євроклубів у сучасному інтерактивному форматі.
 
Головною метою Євроклубів є залучення молоді до реалізації Європейського вибору, втілення європейських стандартів молодіжної політики, впровадженню демократичних цінностей і розвитку громадянського суспільства в Україні. Євроклуби здійснюють інформування молоді з питань евроінтеграції, впровадження програм неформальної освіти, спрямованих на поглиблення знань про європейську інтеграцію, сприяють викладанню європейських студій у навчальних закладах, активно залучаються до розвитку місцевої та європейської молодіжної політики та виконують багато інших соціально-важливих функцій.
  ... Читати далі »
Категорія: Проекти | Переглядів: 1114 | Додав: shtukarin | Дата: 28.03.2009 | Коментарі (0)

20 березня в 15.00 на базі ЦДЮТ №6 Харківської міської ради (вул. Корчагінців, 46,) районним Європейським Клубом "Лідер" буде проведений святковий захід "Планета Земля – наш спільний дім" у рамках Всесвітньої  акції "Колокол миру в День Землі".
 
Всесвітня акція "Колокол миру в День Землі" заснована Асамблеєю ООН у 1954 році. В Росії ця акція проводиться з 1988 року при підтримці Міжнародного Центру – Музею ім. М. К. Реріха, Міжнародної Асоціація Фондів миру, Міжнародного гуманітарного фонду "Знання", Федерація космонавтики Росії з ініціативи льотчика – космонавта СРСР, героя Радянського Союзу А. Н.Березового.
   
20 березня в День весняного рівнодення  три рази дзвонить Колокол Миру, символізуючи: "Минуле – Сучасне – Майбутнє!"
 
Колокол – символ мирного життя, братства та солідарності народів. В той же час він закликає до дії в ім’я збереження миру на Землі!
  
Категорія: Проекти | Переглядів: 5910 | Додав: shtukarin | Дата: 17.03.2009 | Коментарі (1)

Пропонуємо познайомитись з проектом "Європа - наш спільний дім".
 
Контактна особа: Маргарита Калюжна
 
 
Проект "Європа - наш спільний дім" був створений творчою групою педагогів Обласного центру дитячої та юнацької творчості (ОЦДЮТ) в співдружності з заступником начальника обласного управління в справах сім'ї та молоді Ченабековою К.Т. та представниками обласного парламенту дітей за ініціативою ЕАІСТ (Європейська Асоціація закладів вільного часу дітей і молоді).

Найактивнішими учасниками проекту стали представники Новомиргородського районного парламенту дітей, творчий колектив педагогів та дітей ЗОНІ № 2,4, 6, 10 ... Читати далі »

Категорія: Проекти | Переглядів: 6256 | Додав: shtukarin | Дата: 08.03.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257