Чт, 25.04.2024, 00:40
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2010 » Травень » 28 » Уперше Австрійський Давос у Києві!
Уперше Австрійський Давос у Києві!
02:22
Європейський форум Альпбаху (надалі – «Форум») є громадською організацією, що була заснована в мальовничій місцині Австрії - Альпбасі у 1945 році, збирається щорічно впродовж 65 років і має неформальну назву Австрійський Давос (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Forum_Alpbach ).

У різні роки учасниками Форуму були такі видатні політики та науковці:
  • Індіра Ганді - політичний діяч, прем’єр-міністр Індії в 1966-1977 та 1980-1984 рр.
  • Кі-Муун Бан – генеральний секретар ООН.
  • Жак Делор - французький та європейський політичний діяч. У 1981-1984 рр. – міністр економіки і фінансів Франції; 1985-1995 рр. – голова Європейської комісії. Автор багатьох наукових та публіцистичних статей з питань європейської валютно-фінансової інтеграції).
  • Вальтер Хальштейн – німецький політик і державний діяч ФРН;
  • Фрідріх фон Хайєк - один з найвпливовіших членів Австрійської школи економіки, який в 1974 році, разом із Гуннаргом Мирдалєм, був удостоєний Нобелівської премії з економіки за новаторські розробки в теорії грошей та економічних коливань і глибокий аналіз взаємозалежності економічних, соціальних та інституційних феноменів.
  • Карл П. Поппер – австрійський та британський філософ і соціолог, один із найбільш впливових філософів ХХ століття. Відомий своїм захистом демократії, якої він радив дотримуватися, щоб створити процвітаюче відкрите суспільство.
  • Ганс Карл Артманн - австрійський поет, прозаїк, драматург, перекладач, визначна постать у німецькомовній експериментальній літературі
  • Ернст Блох - німецький філософ, автор ряду робіт, присвячених ідеї гуманізму та ідеали історії людства, розглядав людину як відправний пункт своєї філософії
  • Ральф Дарендорф - англо-германський соціолог, соціальний філософ, політолог. Директор Лондонської школи економіки в 1974-1984 рр. З 1988 – ректор Сент-Ентоні-колледжу Оксфордського университету).
  • Фрідріх Дюрренматт - видатний швейцарський прозаїк, драматург, художник-експресіоніст.
  • Конрад Ц. Лоренц – видатний австрійський вчений, один із засновників етології – науки про поведінку тварин, лауреат Нобелівської премії з фізіології та медицини 1973 р., разом із Карлом фон Фрішем та Ніколасом Тінбергеном та інші видатні постаті сучасного світу.
В Україні діє офіційне представництво Європейського форуму Альпбаху – «ІГ Альпбах-Київ», зі статусом асоційованого члена Європейського форуму Альпбаха. Основною функцією діяльності «ІГ Альпбах-Київ» є розповсюдження ідеї європейської інтеграції за допомогою регулярних зібрань та семінарів.

Для України європейська інтеграція є найкращим способом реалізації національних інтересів. Це шлях до модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентної спроможності вітчизняного товаровиробника, виходу на світові ринки, зміцнення позицій у світовій системі міжнародних відносин та залучення до системи світових цінностей і стандартів. 

З 29 червня по 09 липня 2010 року ІГ Альпбах-Київ планує провести Альпбахську літню школу з європейської інтеграції (надалі – АЛШЄІ) у м. Києві на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія». Лекції та фінальний іспит проводитимуться англійською мовою.

АЛШЄІ запропонує своїм слухачам всеохоплюючий курс із права та політики Європейського Співтовариства та Європейського Союзу. Зазначена літня школа покликана сприяти розумінню студентами основних засад функціонування Європейського Союзу. Вона надає можливість студентам отримати базові навички для аналізу соціо-економічних та юридичних питань з європейської інтеграції, а також ознайомити їх з культурою та практикою живих дебатів з приводу поточних проблем європейської інтеграції англійською мовою.
 
Аплікаційна форма тут: http://www.euroclubs.at.ua/Applicationform_LCH_1-1-.doc
Категорія: Студії | Переглядів: 20651 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257