Чт, 25.04.2024, 07:30
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Квітень » 2 » Європейське майбутнє України в руках молодих ентузіастів
Європейське майбутнє України в руках молодих ентузіастів
14:33

31 березня відбулася зустріч представників Євроклубів України та Представництва Європейської Комісії зі студентами Києва. Зустріч проходила в рамках спільного проекту радіостанції "Наше Радіо" та Представництва ЄК в Україні "Європа в серцях українців", який передбачає обговорення програм та проектів ЄС у щоранкових ефірах, а також щонедільні ток-шоу з відомими діячами на теми відносин України та ЄС.

Розпочинаючи зустріч, координатор з питань інформування та зв’язків з громадськістю Метью Грін зазначив, що ЄС підтримує європейську інтеграцію України та прагне допомогти у втіленні європейських стандартів. На думку представника ЄК, прямий контакт із суспільством є надзвичайно важливим, особливо коли мова йде про молодих ентузіастів, які незабаром визначатимуть місце України на політичній карті Європи. Метью Грін висловив сподівання, що понад 500 українських Євроклубів, перші з яких розпочали свою діяльність ще в 1995 році, відіграють таку ж роль, яку свого часу ці осередки відіграли в Європі, поширюючи європейські цінності та знання про європейську інтеграцію.

Координатор проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України" Сергій Штукарін відзначив важливість тісної співпраці між поколіннями, коли представники вже розвинутих мереж діляться своїм досвідом з молодшими колегами. Окрім того, звертаючись до студентської молоді, С. Штукарін відзначив 5 причин для того, щоб стати активістом Євроклубу. Серед них, зокрема, - можливості розвинути власні творчі та лідерські якості; бути корисним своєму навчальному закладу; знайти однодумців; досягти успіху у відборі на навчальні програми ЄС; практично безкоштовно об'їхати всю Європу.

Окрім того, студенти Києва мали можливість подивитися презентації та задати питання щодо особливостей функціонування таких Євроклубів, як "Право і Захист", "Об’єднані серця", Євроклуб КДПУ ім. Остроградського, - координаторам обласних мереж Євроклубів з Вінниці та Сум.

Також студентам було запропоновано взяти участь в інтерактивних іграх "Євро-Бінго" та "Євро-Квест", за результатами яких переможці отримали спеціальні призи від Представництва Європейської Комісії в Україні.

 

 
31 березня в 15:00 в Українському Будинку в рамках проекту "Нашого Радіо" "Європа в серцях українців", що фінансується Європейськім Союзом відбулася зустріч Євроклубів зі студентською молоддю Києва. На зустрічі представники провідних Євроклубів України ознайомили студентів з метою і формами роботи Євроклубів у сучасному інтерактивному форматі.

Головною метою Євроклубів є залучення молоді до реалізації Європейського вибору, втілення європейських стандартів молодіжної політики, впровадженню демократичних цінностей і розвитку громадянського суспільства в Україні.

Євроклуби здійснюють інформування молоді з питань євроінтеграції, впровадження програм неформальної освіти, спрямованих на поглиблення знань про європейську інтеграцію, сприяють викладанню європейських студій у навчальних закладах, активно залучаються до розвитку місцевої та європейської молодіжної політики та виконують багато інших соціально-важливих функцій.

На форумі виступили Метью Грін Координатор з питань інформування та зв’язків з громадськістю Представництва Європейської Комісії в Україні, голова правління Евроклубу «Право і Захист» Володимир Брущенко, Юлія Грига, Координатор Євроклубу "Об’єднані серця", Олег Овчаренко, Координатор Євроклубу Кременчуцького державного політехнічного університету "Європейський клуб", а також координатор проекту ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України" Сергій Штукарін.

Для учасників зустрічі Євроклуби підготували презентації та інтерактивні ігри, які були спрямовані на знання історії розвитку ЄС.

Обговорювалися питання розвитку діяльності Євроклубів в Україні, проектів, що ними реалізуються, переваги членів Євроклубів.
 
Контакти

Орбу Вікторія
молодший бренд-менеджер
“Наше Радіо”
8(044)-569-93-95
8-050-651-45-35

 
Євроклуби запрошують!
Категорія: Мережа | Переглядів: 1741 | Додав: euroclubs | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 cabuvy1976  
0
Все прочитал biggrin отжиг нереальный .

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257