Пт, 29.03.2024, 14:36
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Лютий » 21 » Інформація про діяльність мережі євроклубів міста Новограда-Волинського
Інформація про діяльність мережі євроклубів міста Новограда-Волинського
14:27
Представляємо досвід мережевої діяльності Євроклубів м. Новоград-Волинський Житомирської області, що координується інформаційно-методичним центром управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.
 
У 2006 році на базі інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради відкрито Центр Європейської інформації та започатковано традицію проведення Дня європейської освіти. Кожен навчальний заклад планує заходи в рамках єдиного дня європейської освіти та стає учасником загальноміських заходів (фестиваль євро клубів, виставка малюнків та поробок, Євробачення, прес-конференції, засідання в клубі "Дебати", тренінги та інше). Гостями міського Дня європейської освіти були: перший секретар, Голова відділу політики п. Дірк Шюбель, преси та інформації та, документаліст відділу преси та інформації Представництва єврокомісії Ірина Стаднійчук, віце-консул генерального консульства Польщі у Луцьку Рафал Плевінський, координатор програми "Разом" Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ Ірина Калугіна, предтавники регіональних молодіжних євроклубів.
 
В листопаді 2008 року євроклуби міста стали активними учасниками Загальноукраїнської кампанії «Толерантність як шлях до Європи". 11 листопада почесними гостями Дня європейської освіти та тижня толерантності були представники Міжнародного фонду "Відродження". В рамках європейського тижня місцевого самоврядування відбулася зустріч активістів ШЕКів та голів учнівського самоврядування з міським головою "Якби мером був я …".
 
Представники шкільних євро клубів учасники відзначення Днів Європи в містах Києві та Житомирі. Євроклуб СШ №4 мав власний павільйон на Хрещатику (Київ) при урочистостях Дня Європи.
 
На базі міста було проведено регіональний семінар "Діяльність євроклубів у системі громадянської освіти молоді" в рамках проекту "Посилення мережі євроклубів в Україні". Голова асоціації ШЕКів міста та керівники ШЕКів поділилися досвідом з питань організації та ефективних форм роботи шкільних європейських клубів.
 
З метою знайомства з цікавими людьми, встановлення контактів з ровесниками з інших країн, поширення інформації про ЄС ІМЦ організував для членів шкільних європейських клубів тренінги. Волонтер з Польщі, Пшемислав Свьонтковскі, провів тренінг "Права людини. Толерантність" та тренінг з європейської тематики.
 
Під час весняних канікул 20 активістів шкільних європейських клубів міста побували з ознайомчим візитом в представництві європейської комісії в Україні. Поїздка відбулася за фінансування представництва європейської комісії на запрошення Дірка Шюбеля, Голови відділу політики, преси та інформації.
 
Учнівська делегація дізналася про структуру, функції, реалізацію проектів, пріоритети в роботі представництва європейської комісії в Україні.
Крім візиту до представництва європейської комісії учні відвідали музей західного та східного мистецтва.
 
Восени євроклубівці знову побували в м.Києві у Верховній Раді та в музеї В’ячеслава Чорновола. Відбулася зустріч та цікавий діалог з головою комітету з питань європейської інтеграції народним депутатом Борисом Тарасюком.
 
Шкільні євроклуби міста стали активними учасниками молодіжних обмінів. Третій рік поспіль школи міста беруть участь у проекті "РАЗОМ – обмін молоді-шкільні партнери" за фінансування польсько-американської фундації "ПАУСІ". В 2006 році в конкурсі проектів на шкільні обміни перемогла ЗОШ №10, в 2007 – СШ №4, в 2008 – ЗОШ №3. На сьогоднішній день ці школи мають постійних партнерів в Польщі і щороку відбуваються обміни учнями та педагогами.
 
Шкільні євроклуби беруть участь у всеукраїнських акціях "Громадянин", "Добро починається з тебе" та ін. В 2008 році євро клуб ЗОШ №3 здобув перемогу в акції "Громадянин" і презентував свій проект "Від Лесиного джерела до Лесиних джерел" в м.Києві.
 
Контактна особа:
  • Павло Ліневич, голова Асоціації, 8-066-817-94-09, е-пошта: pavel [@] linevich.com
     

 
Асоціація європейських клубів
міста Новограда-Волинського
 

№ п.п.

Назва навчального закладу

Коротка інформація про діяльність клубу

1.

Загальноосвітнє навчально-виховне об’єднання «Гімназія ім.Л.Українки - ДНЗ»

Євроклуб «Gluk», керівник С.В.Іванченко. Активно працює клуб «Дебати», який бере участь у турнірах регіонального рівня (м.Бердянськ). Співпраця з гімназією м.Візентай,  Німеччина.

2.

ЗОШ №2

Євроклуб “Європейська родина”

ЗОШ №2, керівник – Костюк Л.В.

3.

ЗОШ №3

Євроклуб “Євросвіт”

ЗОШ №3, керівник – Чала О.І.

Участь у проекті «Обмін молоді –шкільні партнери» за фінансової підтримки польсько-української фундації «ПАУСІ». Обмін учнями з польським містом

У 2008 році євро клуб став переможцем загальноукраїнської акції «Громадянин»

4.

Спеціалізована школа №4

Євроклуб “Forever”

 СЗОШ №4, керівник – Трехлєбова Л.В. З 2007 року участь у проекті «Обмін молоді –шкільні партнери» за фінансової підтримки польсько-української фундації «ПАУСІ». Мають постійного партнера гімназія міста Ридултове, Польща

5.

ЗОШ №5

Євроклуб “Планета №5”

 ЗОШ №5, керівник – Савченко А.А.

6.

ЗОШ №6

Євроклуб “Єврохід”

ЗОШ №6, керівник – Шульгіна І.В.

7.

ЗОШ №7

Євроклуб “Юність”

ЗОШ №7, керівник – Римарчук С.В.

8.

ЗОШ №9

Євроклуб “Євро-Line”

ЗОШ №9, керівник – Переходюк Л.П.

9.

ЗОШ №10

Євроклуб “Євро-Смолка”

ЗОШ №10, керівник – Вакульчук А.В. З 2006 року участь у проекті «Обмін молоді –шкільні партнери» за фінансової підтримки польсько-української фундації «ПАУСІ». Мають постійного партнера гімназія міста Єжево, Польща

10.

Колегіум

Євроклуб “Мередіан”

Колегіум, керівник – Ковальчук Н.С. Обмін молоддю з польськими ровесниками, співпраця з колегіумом м.Стрий.

Категорія: Мережа | Переглядів: 1839 | Додав: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 NadiyaSt  
0
Молодці! Ми, Євроклуб "12 зірок" Житомирського міського колегіуму, завжди радіємо за досягнення нашої області, особливо міста Новоград-Волинського, з колегіумом якого ми залюбки співпрацюємо.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257