Вт, 16.04.2024, 22:07
Вітаю Вас Гість

Українська мережа євроклубів

Головна » 2009 » Січень » 18 » Проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України" організував творчу майстерню для Євроклубів в рамках Європейського року креативності
Проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України" організував творчу майстерню для Євроклубів в рамках Європейського року креативності
14:44
Європейські клуби стали першими, хто долучився до відзначення в Україні Європейського року креативності та інновацій – 2009. Одразу після презентації Року, в якій взяли участь представники головуючої в ЄС Чеської Республіки та Європейської Комісії, що ініціювала цей рік в ЄС, 12-14 січня 2009 року в Дніпропетровській області відбулася творча майстерня для українських Євроклубів.
 
Участь в національній майстерні взяли близько 30 членів Євроклубів з різних куточків країни – активні учасники проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект, що спрямований на подальший розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, а також на залучення їх до загальноєвропейських ініціатив, виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Основна тема цьогорічного проекту – "креативність та інновації" – пов’язана з проголошеним у ЄС на 2009 рік Європейським роком креативності та інновацій (ЄРКІ). Перша в Україні творча майстерня для Євроклубів сприяла поширенню серед Євроклубів знань та навичок щодо творчої та інноваційної діяльності, надала можливість клубам обмінятись кращим досвідом та спланувати подальшу роботу Мережі. 
 
Офіційне відкриття ЄРКІ відбулось 7 січня в Празі, столиці Чеської Республіки, яка наразі головує в ЄС. В Україні презентація Європейського року пройшла 12 січня в м. Дніпропетровськ, за сприяння управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Дніпропетровської ОДА та Управління Головдержслужби України в Дніпропетровській області.
 
В заході взяли участь представники активних Євроклубів України, Генеральний консул Чеської Республіки Антонін Мургаш, радник голови Дніпропетровської ОДА Микола Ситник, радник з питань преси та інформації Представництва Європейської Комісії в Україні Станіслав Топольницький, Віце-президент Української асоціації європейських студій Сергій Загороднюк, керівництво обласного філіалу Європейської Бізнес Асоціації, представники місцевої громадськості, освітяни і науковці, а також засоби масової інформації. Кращі євроклуби були нагороджені цінними подарунками.
 
Творча майстерня тривала 12-14 січня і проходила в мальовничому куточку Дніпропетровщини, куди з’їхались Євроклуби, щоб краще познайомитись з добрими практиками розвитку творчого потенціалу, навичками та технологіями креативної та інноваційної діяльності. Команда тренерів Української асоціації європейських студій зробила процес засвоєння методик розвитку творчого мислення, вироблення ідей інноваційних проектів Євроклубів цікавим як для координаторів Євроклубів, так і для їх наймолодших учасників.
 
Створена на майстерні атмосфера допомогла Євроклубам усвідомити себе єдиною мережею та почати планувати спільну діяльність. Як зазначила одна з наймолодших учасниць Майстерні Світлана Ворончук (14 років, Євроклуб "Євротур", смт. Турбів, Вінницька обл.): "До цього я думала, що інші Євроклуби – це наші конкуренти, але після того, як я тут поспілкувалась, я зрозуміла, що вони – наші друзі".
 
Подальші заходи в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" включатимуть регіональні тренінги та ярмарки креативності та інновацій, а також проекти Євроклубів, які будуть підтримані за конкурсом, що буде невдовзі оголошений.
 
Більше інформації можна отримати від керівника проекту Сергія Штукаріна тел.: +38 (050) 917 26 11, е-пошта: euroclub.org.ua@gmail.com. За додатковою інформацією можна звертатись до Станіслава Топольницького, радника з питань преси та інформації в Представництві Єврокомісії в Україні, тел.: +38 (044) 390-8010, е-пошта: delegation-ukraine-press@ec.europa.eu.
Категорія: Студії | Переглядів: 1427 | Додав: shtukarin | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 inesij  
0
Ми побачили інформацію про себе idea

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Розділи новин
Мережа [10]
Українська мережа євроклубів
Проекти [41]
Проекти євроклубів, для клубів
Європа [9]
Європейські програми для молоді
Студії [14]
Методичні матеріали з євростудій
Клуби [35]
Європейські клуби - члени мережі
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Чи є Євроклуб у Вашому навчальному закладі?
Всього відповідей: 257